úterý 23. září 2014

Ahoj z nebe - recenze

Název: Ahoj z nebe
Autor: Laurie Frankelová
Počet stránek: 304
Nakladatelství: Fortuna Libri
Rok vydání: 2012

Anotace:
   Sam Elling vymyslí algoritmus, s jehož pomocí vám počítač naprosto neomylně najde vhodného partnera. Mysleli byste, že se za to dočká mimořádné prémie? Kdepak! Sam za to dostane výpověď – ukáže se totiž, že jeho program je tak geniální, že páry, které se díky němu seznámili, se nerozcházejí – a firma tak přichází o klienty.
Sam se díky svému programu seznámí s Meredith a když jeho milované zemře babička, s níž se nestačila rozloučit, vymyslí pro ni algoritmus, s jehož pomocí může s babičkou dál chatovat, e-mailovat skypovat… Ukazuje se, že jeho nový program je zlatý důl… Přinese však vítězství nad smrtí lidem opravdu štěstí?



Sam je IT pracovník v seznamce a jednoho dne vymyslí algoritmus, který vám najde opravdu toho ideálního partnera - ano je to sice objev roku, ale díky tomu by seznamka přestala vydělávat, tak ho z
jeho práce vyhodí. Naštěstí on si ještě svou lásku - Meredith - díky svému programu najít stihne a zjišťuje, že je to opravdu jeho životní láska. Bohužel ještě na začátku jejich vztahu zemře Meredithina babička a Mer to těžce nese a proto Sam vymýšlí program, přes který si s babičkou může psát maily. To ale časem Meredith nestačí a chce si s ní i skypovat. Sam se proto snaží něco vymyslet a podaří se mu to. A časem se rozhodne, že s tím bude podnikat a pomáhat tak lidem - ale je tohle opravdu to, co lidé po smrti svých blízkých potřebují?


O ničem podobném jsem ještě neslyšela, takže si myslím, že tenhle příběh je celkem dost originální.
Ale bohužel to není nic závratného příběh dobrý dalo se to klidně číst, ale že by to bylo nějak super se taky říct nedá. Každopádně je to kniha k zamyšlení, tedy alespoň pro mě, tím myslím hlavně to na jakém základě Samovy programy pracují, protože to mi přišlo hodně zajímavé. To co se stalo ke konci mě překvapilo, ale nijak mě to nevzalo za srdce.

Takže jako vždy tady je mé celkové shrnutí.
Myslím si, že když člověk nemá nic co opravdu chce číst, tak tahle knížka se hodí. Ale jestli máte dlouhý seznam knih, které chcete číst tak bez téhle se to podle mě obejde. Protože ten nápad je super, ale příběh celkově je horší.

Žádné komentáře:

Okomentovat